# koftaaakormaaa

Hallå där! KÖP BLÅBÄR!

Det är svårt det här med blogging alltså. Så himla lätt att glömma... Hur som helst mina damer och herrar så har jag ägnat mig åt sånahär ledighetssysslor de senaste dagarna. Igår var jag i norpan och ägnade mig åt lite finkultur på konstmuséet. Utställningen Förnuft & Känsla som förresten är gratis och absolut sevärd. Men jag har liiite svårt att förstå mig på konstverk av typen: Grön skärm och dieseltank som såg ut precis som det hette: En grön skärm med en dieseltank på baksidan. Skitsamma, gå dit om ni är sugna påt.

På kvällen tog jag mig en prata-framtids-fika med Elojs, Jo och Susie. Eftersom Susie är en sån där engelsman så fick detta göras på engelska för att inte tråka ut henne totalt. Lät ungefär såhär från mitt håll:
- Ehhh yeah.... So.... Yeah... Hrm.... Whått du ju wånt to do in jår fjutjör? Yeah okay... Yeah...

Idag däremot har jag spelat sims TROTS solskenet. Nästan helgerån när dagar som denna är så sällsynta. Men det var värt det. Skapade en ny karaktär som heter Jani Punani och är superpumpad. Sen dök Jo upp och så småningom Malin och Maja också. Vi lagade lite indiskt och satt och tryckte i oss det på altanen sen. Nu dör jag mätthetsdöden. Fina tjejer det där i alla fall.

Men nu ska jag ta och hoppa i säng för imorgon ska vi roadtrippa till Borlänge och kolla på Mumford & Sons och Regina Spektor (extaaaaaas). HIPP HURRA!

Eftersom en äkta bloggare alltid levererar lite schyssta foton så får ni en bild på min lunch från häromveckan. Borde egentligen ha en matblogg med tanke på hur mycket mat jag lagar nu för tiden.

# Midsommar och lite så

Har varit helt död efter Hultsfred och jag har fortfarande inte blivit av med min postfestivalförkylning. Var ganska mör på midsommarafton också men jag gjorde mitt bästa för att orka mät och det blev himla trevligt. Eftersom alla är försvunna/bortresta/upptagna/jobbar så firades det hela i en mycket liten skala tillsammans med en mycket liten skara (hehe). Jag, Jo och Mallanbrallan satt i Jos trädgård hela dagen och kvällen. Tillverkade midsommarkransar, grillade, drack vin och pratade om allt mellan himmel och jord. Vinglade hem på min cykel ganska tidigt men var urnöjd ändå.

Här är två fina bilder på kalaset. Egenhändigt snodda från Mallo the Brallo.




# HULTSFRED

Hultan var legendariskt. Oj vad mycket kul jag hade! Lite extra mycket tack vare att mina sex finaste vänner på jorden var där samtidigt. Hann med att både fira Majas student och Hannas 20-årsdag. Lite fotboll, bra musik och en jädra massa alkohol på det så kan ju allt bara bli bra. Har snott lite blandade bilder från fejjan som får säga sitt också!








# året som gått?! (i framtida minneslucksifyllande syfte)

Vi börjar för drygt ett år sedan, den 10 juni 2011 tog jag studenten med buller och brak. Veckorna efter tog vi igen oss lite efter tolv års slit i skolbänken så att säga. Åkte till Majas land och hade det bra till exempel.

På midsommar åkte jag med Sofie och Malin till Kornö och firade midsommar. Det var riktigt fint. Fiskade makrill, badade och allt möjligt annat midsommarbestyr. Har för mig att min chef på Östgötastäd hörde av sig dagen efter vi kom hem och dagen efter det började jag jobba. Trivdes faktiskt väldigt bra förutom att min kropp blev 50 år äldre på en vecka. Sen var det den där tidspressen som var helt sjuk men det lärde jag mig faktiskt hantera.

Efter någon månad i studentkök i Ryd så fick jag ett par veckor ledigt. Minns inte så jädra noga vad jag gjorde då egentligen men en vecka var jag på Malmön i alla fall och solade och hade mig. Någon dag efter att vi kommit hem började jag mitt nya städjobb i Ljungsbro. Klockan ringde 04.40 varje morgon och som den nattuggla jag är så var det sjukt svårt att anpassa sig till den dygnsrytmen. Hade dock väldigt bra kollegor och trivdes egentligen ganska bra med själva städandet. Sa till slut upp mig i alla fall i slutet på september för att jag inte orkade med att aldrig få rätt instruktioner och ändå få skit för allt. Minns första söndagkvällen efter att jag hade slutet. Började nästan gråta av lättnad för att jag inte skulle behöva gå upp så helvetiskt tidigt nästa morgon.

Ganska direkt efter Östgötastädsfloppen så ringde de från Björkö och bad mig sy draperier åt dem. Var ett riktigt najs jobb i jämförelse och fick in en del pengar på det. Fortsatte jobba på Björkö under hela hösten. Sydde fler draperier och gardiner samt försökte få ordning i skolbiblioteket. Sjukt najs jobb helt enkelt.

I övrigt under hösten förändrades allt ganska mycket. Redan i augusti försvann en hel del vänner ut i världen och i mitten av oktober körde jag och Josefine iväg med Ellos och Sofies flyttlass till Oslo. Det kändes så satans tomt när de försvann och jag velade i flera månader kring hur jag själv skulle göra. Hanna och jag åkte dit i början av december och tänkte reka lite. Men mitt i allt det här så sjönk min mamma ner i en lite sämre period och jag bestämde mig till slut för att stanna i Linkan.

Julen var som vanligt kaos men vi lyckades ändå ganska bra tycker jag. Nyår spenderade vi i Oslo. Själva nyårsafton var faktiskt första gången jag hade riktigt kul på nyår. Var full som stryk och härjade runt på nåt tak i Oslo. Resten av dagarna så var vi bland annat på Sofies jobb och jag "åkte" skidor haha. Minns att det var väldigt skönt att komma hem efter att ha levt 300 personer på 4 kvadratmeter under en helg. Fick lite panik av alla männsikor som var överallt hela tiden.

I januari började nog det mesta gå lite utför. Fick inget jobb trots att jag faktiskt gav mig satan på att försöka söka allt som gick. Efter ungefär 100 nej tack så tröttnade jag och gav upp lite. Samtidigt åkte mamma fram och tillbaka till Västervik hela tiden och jag levde på någon sorts nödlåga jag faktiskt inte visste att jag hade. Det finns mycket att säga om den här våren som inte passar sig här men jag tvivlar inte på att jag kommer minnas det så det spelar ingen roll om det blir ett litet hål i sammanfattningen här.

Någon gång runt påsk började allt vända i alla fall och jag återfann lite motivation. Pluggade matte på distans fram till juni och började i takt med att våren kom må riktigt bra. Spenderade många kvällar och mycket csn-pengar på Ågatan med Maja, Johanna och Malin. Hela maj gick himla snabbt tack vare bra väder och mycket att göra.

Nu börjar vi närma oss nutid. I juni kom Sofie hem (Hanna också ett par dagar) och jag var klar med matten så det fanns en massa tid över till att hitta på grejer, typ fira Malins student och så. Tyvärr var det ju ungefär lika varmt som i februari men man kan ju ha trevligt ändå. Taggade Hultsfred så in i helvete och preppade med partytält och brassestol och allt annat man kan tänkas behöva.

Allt som har hänt där efter och som nu kommer att hända får banne mig dokumenteras på riktigt här. OVER AND OUT!




# amen hallåååå i stugan

Okej bloggkungen är tillbaka. Har insett hur jobbig kombinationen av att INTE skriva i sin blogg och ha guldfiskminne är. Har ingen aning om vad jag gjorde i februari och ännu värre i höstas. SÅ från och med nu ska här dokumenteras. Ingen behöver läsa, jag ser det mer som en dagbok för framtiden. Något för framtida arkeologer att analysera för att få en bild av hur livet kunde se ut i början av 2000-talet.

Tänke försöka sammanfatta så mycket jag kan av det jag minns av året som gått sen jag tog el studento så att säga. Inget för intresseklubben att anteckna men ändå.

RSS 2.0